دو عنوان جدید از مجموعه خودیاری انتشارات ندای کادح به چاپ رسیده است. ششمین عنوان این مجموعه با عنوان آموزش آرامسازی تنفسی، عضلانی و ذهنی و همچنین هفتمین شماره با عنوان تفاهم، یعنی پذیرش و احترام به تفاوتهای یکدیگر در زوجها، شمارههایی هستند که به این مجموعه اضافه شده است.
به گفته بیشتر متخصصان، بین ذهن و جسم ارتباطی دوسویه و تنگانگ وجود دارد؛ هر چه فرد آرامش بیشتری داشته باشد، آرامش ذهنی و تمرکز بیشتری خواهد داشت و از افکار منفی مزاحم رها میشود؛ چون استرس، خشم و افکار منفی عضلات ما را منقبض میکند و باعث تنش جسمی در ما میشود.
اگر ما بتوانیم با روش آرامسازی عضلانی، عضلات و جسم خود را آرام کنیم و تنش و انقباضشان را از بین ببریم، ناخودآگاه به آرامش ذهنی نیز دست مییابیم.
انسانها از همان ابتدا به دنبال روشهایی بودند که بتوانند جسم و ذهن خود را آرام کنند، ابداع روش آرامسازی به آنها کمک کرد تا به هدف خود برسند. در حال حاضر، یادگیری و به کار بردن روش آرامسازی یکی از مؤثرترین روشها برای مدیریت استرس و خشم و کسب آرامش در چنین موقعیتهایی است.
ششمین کتاب از مجموعۀ کتابهای خودیاری، با هدف آشنایی و آموزش آرامسازی تنفسی عضلانی و ذهنی نگاشته شده است. همچنین برای رسیدن به رضایتمندی زناشویی، هیچ زن و مردی را نمیتوان مجبور کرد که شبیه جنس مخالف خود شود و خواستهها و رفتارهایش براساس میل همسرش باشد؛ زیرا پس از مدتی خسته میشود و احساس شکست میکند.
بنابراین هنگام اختلاف با همسرتان و قبل از اینکه تصمیمی بگیرید، حرفی بزنید یا کاری بکنید، ابتدا فکر کنید که آیا این اختلافنظر ناشی از تفاوت بین زن و مرد نیست؟ متأسفانه میبینیم خیلی از زوجها معنی تناسب و تفاهم را اشتباه میگیرند.
تناسب یعنی هدف و مقصدمان در زندگی یکی باشد، اما تفاهم یعنی اینکه بدانیم برای رسیدن به این هدف یا مقصد، میتوانیم با وجود تفاوتها و اختلافنظرها به یکدیگر احترام بگذاریم و با مهارت حل مسئله و کمک گرفتن از متخصصان به هدف خود برسیم.
کتاب تفاهم یعنی پذیرش و احترام به تفاوتهای یکدیگر، هفتمین کتاب از این مجموعه، با این هدف منتشر شده است که شما را با مفهوم تفاهم و تفاوتهای بین زن و مرد آشنا کند.
قسمتی از کتاب آموزش آرامسازی تنفسی، عضلانی و ذهنی:
وقتی افراد برای مدتی طولانی مضطرب و تنیده بودهاند غالباً، حتی وقتی در خانه هستند، متوجه میزان تنیدگی و اضطراب خود نمیشوند. تنیدگی برای آنها احساسی طبیعی است و حتی ممکن است در مواقع تنیدگی، در مقایسه با زمانهایی که شدیداً مضطرب هستند، احساس آرامش داشته باشند.
بههرحال میزان بالای تنیدگی قبلی نامطلوب است؛ زیرا در این حالت نگرانی و سایر نشانههای اضطراب، بهراحتی و با افزایش جزئی در میزان برانگیختگی حاصل از وقایع کوچک و کماهمیت، ظاهر میشوند.
سؤالات زیر را در نظر بگیرید:
محل تنش: (تنش را در کجا احساس میکنید؟)
*آیا متوجه تنیدگی و تنش در صورت و فکتان میشوید؟
*آیا مشتهای خود را گره میکنید؟
*در چه بخشهای دیگری از بدنتان احساس تنش و تنیدگی دارید؟
*آیا پیش آمده است که در بخشهایی از بدن خود تا زمانی که درد را احساس نکردهاید، متوجه تنیدگی آنها نشوید؟
ویژگی تنش: (ویژگیهای تنیدگی چه هستند؟)
*آیا در ماهیچههایتان احساس کشیدگی، درد و سوزش میکنید؟
*آیا در ماهیچههایتان احساس سفتی و گرفتگی میکنید؟
*آیا در ماهیچههایتان احساس خستگی میکنید؟
*آیا به نظر شما، برای حفظ وضعیت عادی بدنتان نیاز به تلاش دارید؟
علت تنش: (کدامیک از این عوامل منجر به افزایش تنش و تنیدگی میشوند؟)
*خشم
*نگرانی
*نحوۀ حرف زدن مردم با شما
*زمانی که مجبور هستید در صف یا پشت چراغهای راهنمایی و رانندگی منتظر بمانید
*هنگام کار کردن که تحت نظر هستید
*هنگام برقراری روابط با دیگران
جلد ششم این مجموعه تألیف دکتر محمد قهرمانی و مریم باباخانی و جلد هفتم نوشتۀ دکتر محمد قهرمانی، مریم باباخانی و جواد صادقی است. جلدهای ششم و هفتم مجموعۀ خودیاری با قیمت ۱۸ هزار تومان چاپ و روانه کتابفروشیها شده است.