جستجوی کتاب

عنوان کتاب، مولف، مترجم یا ناشر مورد نظر خود را برای جستجو وارد کنید.

ورود به فروشگاه

تغییر در کسب‌وکار به روش هاروارد/ نوآوری در زمینه‌ی مدل تجاری

تغییر در کسب‌وکار به روش هاروارد/ نوآوری در زمینه‌ی مدل تجاری

کتاب «تغییر در کسب‌وکار به روش هاروارد» شامل مجموعه مقالاتی از مجله‌ی هاروارد بیزینس ریویو به همت نشر اژدهای طلایی به چاپ رسیده است. بهترین نوآوری‌های دهه‌ی گذشته را در نظر بگیرید مثلاً گوگل، نتفلیکس و اسکایپ. حال از خودتان بپرسید چرا مایکروسافت، گوگل را اختراع نکرد؟ چرا بلاک باستر، نت‌فلیکس را اختراع نکرد و چرا اِی تی اند تی، اسکایپ را اختراع نکرد؟

چرا شرکت‌های پابرجا و تثبیت‌شده سخت تلاش می‌کنند تا پیش از رقیب، فرصت عالی بعدی را از آن خود کنند؟ این یک مشکل همه‌گیر است و نمونه‌های فراوانی از این دست وجود دارد. توضیح ساده‌ای که می‌توان در این مورد داد این است که بسیاری از شرکت‌ها بیش از حد روی اجرا کردن مدل تجاری فعلی خود اصرار می‌ورزند و فراموش می‌کنند که مدل‌های تجاری، ازبین‌رفتنی هستند. موفقیت امروز، تضمین‌کننده‌ی موفقیت فردا نیست.

البته مسئله‌ی حفظ وضعیت فعلی، یعنی اجرای هر روزه‌ی مدل تجاری موجود، بسیار حیاتی است. مدیرعامل‌ها باید موارد مربوط به مدیریت وضعیت فعلی را درست اجرا کنند، در غیر این صورت دوران مدیریتشان دوام چندانی نخواهد داشت. آن‌ها باید هر روز روی بهبود عملکرد و بهبود مداوم تمرکز کنند؛ یعنی همان کاری که شرکت‌هایی همچون والمارت و خطوط هوایی ساوث‌وِست سال‌هاست که انجام می‌دهند. شرکت‌هایی که بهترین کادر یک را دارند شرکت‌های کارآمدی هستند مانند اتومبیلی که خیلی خوب طراحی شده باشد. این شرکت‌ها مجموعه‌ی فوق‌العاده پیچیده‌ای از عملکردهای انسانی را با هم هماهنگ می‌کنند مانند دنده‌ها، پیستون‌ها و سوپاپ‌های اتومبیل.

درحالی‌که اکثر شرکت‌ها به‌خوبی تغییرات خطی را مدیریت می‌کنند در برابر تغییرات غیرخطی گیج می‌شوند. تلاش شرکت‌ها برای ایجاد تغییر اغلب اوقات مثل اضافه کردن دو بال به یک اتومبیل برای تبدیل آن به یک هواپیما است؛ مثلاً جایگاه محکم شرکت سونی را در زمینه‌ی دستگاه‌های قابل‌حمل پخش موزیک و کتاب‌خوان‌های الکترونیکی یا تلاش‌های شرکت‌های موتورولا و نوکیا را در نظر بگیرید که سعی می‌کنند پابه‌پای انقلاب گوشی‌های تلفن همراه پیش بروند.

مدیران در طول زمانی که کارهای اصلی شرکت را اداره می‌کنند دچار تعصبات، فرضیات و ذهنیت‌های بسته‌ای می‌شوند. در زمان برنامه‌ریزی برای پروسه‌های مختلف کاری، سیستم‌های ارزیابی عملکرد، ساختارهای سازمانی یا سیاست‌های مربوط به منابع انسانی، این نوع تعصبات مدیران بیشتر تثبیت می‌شود. حافظه‌ی سازمانی به‌طور خاص در شرکت‌هایی قوی عمل می‌کند که مایل‌اند از درون پیشرفت کنند و فرهنگ یکسانی را در کل شرکت، مکانیسم‌های اجتماعی قوی و سابقه‌ی طولانی در زمینه‌ی موفقیت داشته باشند. چنین حافظه‌ی عمیقی ممکن است برای کادر شماره‌ی یک عالی باشد که در مورد نگهداری وضعیت فعلی است؛ اما اگر به اندازه‌ی کافی تحت کنترل درنیایند سر راه خلق مانع ایجاد می‌کنند.

قسمتی از کتاب تغییر در کسب‌وکار به روش هاروارد:        

همه می‌دانند که محصولات و خدمات دیجیتال یک نقش فوق‌العاده مرکزی در زندگی روزمره‌ی مصرف‌کنندگان بازی می‌کنند و رکود بزرگ باعث شده است مردم در مورد خرج کردن پول بسیار محتاطانه عمل کنند و نگرانیِ در حال افزایش عموم در مورد گرم شدن کره زمین، روی تصمیماتی که برای خرید می‌گیرند تأثیرگذار است؛ اما آیا شما به معنی عمیق‌تر این گرایش‌ها به اندازه‌ی کافی توجه کرده‌اید؟ آیا می‌دانید کسانی که خیلی از محصولات و خدمات دیجیتال استفاده می‌کنند گرایش دارند به اینکه روی اهداف کوتاه‌مدت تمرکز کنند، به دنبال رضایت آنی هستند، انتظار دارند محصولات و خدمات، چند کار را به‌طور همزمان برایشان انجام بدهند و مایل‌اند ایده‌های خود را با افرادی که هرگز حضورا با آن‌ها ملاقات نکرده‌اند در میان بگذارند؟ و اینکه طولانی شدن دوره‌ی رکود موجب ایجاد رخوت نشده بلکه اشتیاقی در مردم برای سر شوق آمدن و انرژی گرفتن ایجاد کرده است؟ و اینکه مصرف‌کنندگان سبز به شرکت‌هایی شک دارند که ادعا می‌کنند مثل آنها نگران‌اند اما به آن‌ها انگیزه‌ای نمی‌دهند که با محیط زیست درست رفتار کنند؟

شرکت‌ها در استراتژی‌های نوآورانه‌ی خود، گرایش‌های جدید بازار را مورد غفلت قرار می‌دهند و فقط ویژگی‌هایی را برای محصولات خود در نظر می‌گیرند که به صورت سطحی تأثیر یک گرایش را روی مصرف‌کنندگان مورد توجه قرار می‌دهد یا اینکه یک شیوه‌ی «منتظر بمان و ببین چه می‌شود» را در پیش می‌گیرند و به رقبا اجازه می‌دهند رهبری بازار را به دست بگیرند. در بهترین شرایط، چنین پاسخ‌هایی به فرصت‌های سود ازدست‌رفته یا سرمایه‌گذاری‌های هدررفته در بخش تحقیق و توسعه منجر می‌شود. در بدترین حالت با واگذاریِ فرصتِ تغییر دادنِ صنعت به رقبا، شرکت را در معرض خطر قرار می‌دهند.

تغییر در کسب‌وکار به روش هاروارد را آزاده مبشر ترجمه کرده و کتاب حاضر در ۲۵۳ صفحه‌ی رقعی با جلد نرم چاپ و با قیمت ۸۹۵۰۰ تومان عرضه شده است.

خرید کتاب تغییر در کسب‌وکار به روش هاروارد 

در حال بارگزاری دیدگاه ها...
هیچ دیدگاهی برای این کالا نوشته نشده است.