جستجوی کتاب

عنوان کتاب، مولف، مترجم یا ناشر مورد نظر خود را برای جستجو وارد کنید.

ورود به فروشگاه

معرفی کتاب: کمال‌گرایی تاوان مشکلات دوران کودکی

معرفی کتاب: کمال‌گرایی تاوان مشکلات دوران کودکی

«کمال‌گرایی تاوان مشکلات دوران کودکی» عنوان کتابی است نوشته‌ی مشترک پل هیوئت، گوردن فلت و ساموئل میکائیل که نشر اسبار آن را به چاپ رسانده است. نویسندگان این کتاب می‌گویند: هدف ما از نگارش این کتاب، مرور پژوهش‌های موجود درباره‌ی کمال‌گرایی نبوده است، بلکه هدف ما گردآوری و تدوین اندیشه‌ها، تحلیل‌های مفهومی و مدل‌های درمان فردی و گروهی کمال‌گرایی و مشخصه‌های این دو مدل است که طی بیش از سی سال آن‌ها را توسعه داده‌ایم. این کتاب بر چند مدل دقیق و مفصل تأکید می‌کند. این مدل‌ها درک و دانش ما را درباره‌ی ماهیت چندسطحی و چندبعدی کمال‌گرایی؛ رشد کمال‌گرایی براثر تجارب ارتباطی اولیه در دوران کودکی؛ مکانیسم‌های موجود در کمال‌گرایی به‌عنوان عامل اصلی آسیب‌پذیری در بسیاری از انواع کژکاری‌ها، آشفتگی‌ها و اختلالات توصیف می‌کنند و سرانجام اینکه درمان فردی و گروهی ما را برای کمال‌گرایی توضیح می‌دهند.

هرچند این کتاب متمرکز بر کمال‌گرایی است، اما اگر از ما بپرسید که این کتاب درباره‌ی چیست، ما خواهیم گفت «درباره‌ی افراد». ساده‌لوحانه است اگر کمال‌گرایی را یک سازه‌ی شخصیتی در نظر بگیریم که به‌خودی‌خود وجود دارد و فراموش کنیم که کمال‌گرایی بخشی از یک فرد پیچیده است؛ فردی که معمولاً دچار نوعی درد روانی است. الهام‌بخش این کتاب افراد بی‌شماری بوده‌اند که طی جست‌وجوی مداوم برای مقابله با کمال‌گرایی خود به ما مراجعه کرده‌اند. برخی از این افراد حاضر شدند تا از صدها و هزاران کیلومتر دورتر نزد ما بیایند، زیرا از دریافت کمک ناامید شده بودند و منابع محلی را برای مقابله با رفتار کمال‌گرایانه‌ی خود پیدا نکرده بودند. این افراد معمولاً به ما می‌گویند که مشاور یا درمانگرشان به مسائل و موضوعات اختصاصی مربوط به کمال‌گرایی آن‌ها توجه نکرده است، یا اینکه از رویکردی استفاده کرده است که به نظر با دغدغه‌ها و زندگی روزمره‌ی آن‌ها به‌خوبی منطبق نبوده است.

اینکه می‌گوییم کتاب درباره‌ی افراد است، به طرق مختلف در کتاب منعکس شده است. در واقع تأکید ما بر رویکرد ارتباطی نشان‌دهنده‌ی این درک ماست که در بیشتر افراد کمال‌گرا برای اینکه بتوانیم به آن‌ها کمک کنیم، باید به‌طور گسترده به روابط زندگی آن‌ها در حال و گذشته توجه کنیم. این تنها یکی از دلایلی است که نشان می‌دهد چرا ما درباره‌ی کمال‌گرایی و به‌خصوص درمان آن بر مبنای مسائل دلبستگی از دیدگاه ارتباطی_روان‌پویشی بحث می‌کنیم.

اهمیت تمرکز بر افراد همچنین در مدل مفهومی کمال‌گرایی که در این کتاب مطرح شده، انعکاس یافته است. خوانندگان ممکن است بپرسند که آیا هنگام پرداختن به کمال‌گرایی به عنوان یک مؤلفه‌ی چندبعدی، توجه به این همه عامل و بُعد واقعاً ضروری است. ما می‌گوییم بله. تأکید ما بر خصیصه‌های مختلف کمال‌گرایی، ابعاد خودابرازگری و خود_ارتباطی، ناشی از بینش‌هایی است که طی تحقیقات ما درباره‌ی «علت رفتار افراد به شیوه‌های خاص» کسب شده‌اند. برای نمونه، همان اوایل در کار بالینی پل ال هیوئت مشخص شد که مؤلفه‌هایی که اولین‌بار در اثرمان، در سال ۱۹۹۱ ذکر کردیم، بسیاری از مشکلات افراد کمال‌گرا را به اندازه کافی توصیف نمی‌کنند. اگرچه بسیاری از افراد کمال‌گرا سعی می‌کنند کامل باشند، اما خیلی از آن‌ها کمال‌گرایی‌شان خودابرازگرانه است؛ یعنی به‌شدت سعی می‌کنند تا کامل و بدون نقص دیده شوند. کسی که خودش را به‌طور کمال‌گرایانه نشان می‌دهد یا ابراز می‌کند، مغلوب یک احساس کاذب درباره‌ی خود و دغدغه‌های مزمن درباره‌ی پذیرفته‌شدن و شایسته‌بودن در دنیاست. چنین فردی یک ترس فراگیر دارد: مبادا دیگران به نقص‌هایم پی ببرند!

قسمتی از کتاب کمال‌گرایی تاوان مشکلات دوران کودکی:

نیاز بنیادی دلبستگی برای فرد کمال‌گرا ممکن است یکی از شدیدترین آزمندی‌ها برای پذیرش، توجه و عشق از سوی والدین یا شخص مهم دیگر، علی‌رغم ناقص و ناکامل بودن فرد باشد. این نیاز ممکن است در هر دو سطح خودآگاه و ناخودآگاه عمل کند به‌ویژه برای فرد کمال‌گرای معطوف به خود (که الزام به کمال در او درون‌فکنی شده یا به شکل انتظارات از خود درآمده است) یا فرد کمال‌گرای معطوف به دیگران (که رفتار برونی‌سازی شده‌ی او، این نیازها را از آگاهی مستقیم دور می‌کند.) در این شرایط، احساسی که ایجاد می‌شود می‌تواند پیچیده و شامل اضطراب، ناامیدی، خشم و شرم باشد. دفاع نیز می‌تواند شامل مشغولیت ذهنی به کسب کمال یا حرکت به سمت آن در حیطه‌های مختلف زندگی باشد، اما اغلب ممکن است فرد بر یک حیطه‌ی دستاورد متمرکز شود. افراد خلاق و باهوش ممکن است متوجه شوند که یک حیطه‌ی معین در زندگی به‌خوبی توجه و میزانی از تأیید بین‌فردی یا امید به تأیید شدن را کسب می‌کند، بنابراین نیاز آن‌ها به کمال در این حیطه و جنبه از زندگی بیشتر می‌شود. نیاز به عشق و پذیرش ممکن است برای افراد دارای سطوح بالای کمال‌گرایی القاشده اجتماعی، آگاهانه‌تر باشد که از این طریق انتظارات (واقعی یا غیرواقعی) ادراک می‌شوند و این افراد کاملاً از آن‌ها آگاه هستند. در اینجا احساسات می‌تواند شامل خشم، افسردگی، ناامیدی یا رنجش باشد که همگی در جهت استمرار احساس تنهایی و آزمندی مزمن و برآورده‌نشدن برای اررتباط و پیوند عمل می‌کنند. واکنش دفاعی نیز یکی از دو مسیر ممکن را دنبال می‌کند. مشخصه‌ی مسیر اول نیاز اجباری به خشنودی است که درنهایت به کاهش فزاینده‌ی آگاهی از نیازهای خود منجر می‌شود. مسیر دوم شامل فقدان اصالت و صمیمیت است که بر انتقال و ابراز کمال فرد از طریق خودارتقابخشی کمال‌گرایانه یا عدم نمایش و افشای نقص‌ها مبتنی است.

خرید کتاب کمال‌گرایی تاوان مشکلات دوران کودکی

در حال بارگزاری دیدگاه ها...
هیچ دیدگاهی برای این کالا نوشته نشده است.