جستجوی کتاب

عنوان کتاب، مولف، مترجم یا ناشر مورد نظر خود را برای جستجو وارد کنید.

ورود به فروشگاه

مخترع آینده

مخترع آینده دکتر میچیو کاکو یکی از فیزیکدانان نظری کالج سیتی نیویورک است و آثارش در عرصه‌ی علم پرفروش و مشهور. او بنیان‌گذار نظریه‌ی ریسمان است و به تحقیقات اینشتین برای متحد کردن چهار نیروی اساسی طبیعت در یک نظریه واحد ادامه می‌دهد. او بارها در تلویزیون حاضر شده است و برای نشریات علمی مشهوری چون Discover ، Wired و New Scientist مقاله نوشته و در مستندهایی مانند Me & Isaac Newton حضور داشته و حتی مجری بسیاری از مستندهای خود بوده است. اسلحه‌های ری‌گان، سفینه‌های فضایی، بیگانگان. او آینده‌ی خارق‌العاده‌ی بشر را پیشگویی می‌کند و درباره‌ی تغییرات آب‌و‌هوا، کره‌ی مریخ، جاودانگی و... سخن می‌گوید. کاکو جهانی را پیش‌بینی می‌کند که انسان‌های آن مریخ را فتح می‌کنند و با روبات‌ها هم‌پیمان می‌شوند. «فیزیکدانان از اتم ساخته شده‌اند و فیزیکدان بودن تلاشی است از سوی این اتم‌ها برای درک خود.» میچیو کاکو از همان کودکی در شمال کالیفرنیا، به چیزهای آینده‌نگرانه فکر می‌کرد، فیلم فلش گوردون را تماشا می‌کرد و می‌کوشید اندیشه‌ی اینشتین را درک کند. او از همان کودکی می‌دانست که می‌خواهد فیزیکدان شود؛ زیرا به گفته‌ی خودش، فیزیکدانان با توسعه‌ی فناوری‌های جدید «آینده را اختراع می‌کنند». «من فهمیدم که... پشت اختراع تک‌تک ماشین‌های قرن بیستم، نام فیزیکدانی ناشناس پنهان است که در آزمایشگاه خود تلاش می‌کند، اینترنت، موشک و همه‌ی عجایب عصر فضا را اختراع می‌کند و من می‌خواهم یکی از آن‌ها باشم.» البته کاکو به آرزویش رسید. او بزرگ شد و فیزیکدانی مشهور شد و حتی پا را فراتر گذاشت و یکی از بنیان‌گذاران تئوری ریسمان شد. او توانست علم را با زبانی ساده و همه‌فهم بیان کند و به تصویر کشد و چند جلد کتاب با موضوعاتی علمی بنویسد که «آینده‌ی بشر: سکونت در مریخ، سفر بین ستاره‌ای‌، جاودانگی و سرنوشت ما فراتر از زمین» "The Future of Humanity: Terraforming Mars, Interstellar Travel, Immortality, and Our Destiny Beyond Earth" آخرین آن است. او می‌گوید که بشر دوست دارد مادر طبیعت را پرورش‌دهنده و صمیمی بداند، اما درنهایت ۹۹٫۹ درصد از شکل‌های زندگی روی سیاره‌ی زمین منقرض خواهد شد و این انقراض امری عادی است. انقراض تقریباً قانون فیزیک است و روزی مادر طبیعت به‌دلیل بلایای طبیعی، تأثیرات سیارک‌ها، ابر آتشفشان‌ها و عصر یخبندان، زمین را نابود خواهد کرد. البته بلایای خودساخته نیز کم نیست؛ مانند: گرم شدن کره‌ی زمین، گسترش سلاح‌های هسته‌ای و جنگ‌های میکروبی؛ پس طبیعی است که بشر آینده‌اش را در فضا جست‌وجو کند. او می‌گوید که‌ ‌کسی از تخلیه‌ی زمین و مهاجرت به مریخ سخن نمی‌گوید. من از نقشه‌ی B حرف می‌زنم، نقشه‌ای که فقط درصورتی اجرایی می‌شود که مادر طبیعت به ما روی بیاورد، یا حماقت بشریت از کنترل خارج شود. «به تعبیری، گرانش وجود ندارد. آنچه سیارات و ستاره‌ها را به حرکت در می‌آورد، تحریف فضا و زمان است.»   و اما میچیو کاکو برای کمک به علاقه‌مندان علم در درک بهتر آینده، پنج کتاب انتخاب و معرفی می‌کند؛ از پزشکی گرفته تا سفرهای فضایی. با مطالعه‌ی این آثار، مخاطب کشف می‌کند که جدیدترین موج علوم چگونه جامعه را متحول می‌کند.

۱ Beyond Boundaries: The New Neuroscience of Connecting Brains with Machines – and How It Will Change Our Lives by Miguel Nicolelis

فراتر از مرزها: علوم اعصاب جدید اتصال مغزها با ماشین‌آلات - و چگونه این علوم زندگی ما را تغییر می‌دهد این اثر تمام پیشرفت و هیجان در زمینه‌ی ادغام مغزها و ماشین‌آلات را به تصویر می‌کشد و آینده‌ای را پیش‌بینی می‌کند که در آن بشر شبکه‌ی مغزی ایجاد خواهد کرد: اینترنتی که به کمک آن می‌توان احساسات، خاطرات و هیجانات را ارسال کرد و ما مانند جادوگران، به‌سادگی فکر خواهیم کرد و پیام خواهیم فرستاد و اشیا را جابه‌جا خواهیم کرد؛ افکار و احساسات دیگران را احساس خواهیم کرد و هرآنچه در بیرون است را با نیروهایی ماورایی کنترل خواهیم کرد. «فراتر از مرزها» قول می‌دهد که مفهوم آینده‌ی فناوری ما را به جهانی پر از وعده و امید تغییر دهد.

۲ The Singularity Is Near: When Humans Transcend Biology by Ray Kurzweil

 براساس پیش‌بینی ری کرزویل، دانشمند برنده‌ی جایزه‌ی MIT-Lemelson و نویسنده‌ی کتاب «عصر ماشین‌های معنوی»، یک روز فناوری با بدن و ذهن انسان ادغام می‌شود و یک تمدن قدرتمند ماشین-انسان را تشکیل می‌دهد که در آن واقعیت بیولوژیکی و مجازی و اجتماعات علمی گوناگون با یکدیگر زندگی می‌کنند و مشکلات علمی حل خواهد شد. او پیش‌بینی‌های بسیاری کرده ‌است که دیگران را شگفت‌زده و متحیر کرده؛ زیرا به افزایش نمایی از تکنولوژی اعتقاد دارد که منجر به تکینگی می‌شود. (براساس پیش‌بینی فرضیه‌ی تکینگی، درنهایت، شتاب در فناوری باعث می‌شود که هوش مصنوعی از هوش بشر پیشی بگیرد و به تغییرات شگرف یا حتی پایان تمدن بشری منجر شود. چون توانایی‌های چنین هوشی ممکن است قابل درک نباشد و اتفاقاتی که بعد از تکینگی فناوری می‌افتد ممکن است پیش‌بینی‌ناپذیر باشد.) پیش‌بینی کرزویل در این اثرش «تکینگی نزدیک است» این‌گونه است: رایانه‌ها ممکن است با هوش انسانی رقابت کنند یا حتی از آن پیشی بگیرند. او همچنین می‌گوید که ممکن است روزی رایانه‌ها آن‌قدر کوچک باشند که بتوانند در خون ما گردش و آسیب سلولی را ترمیم کنند، به ما سلامتی و شاید هم نوعی جاودانگی بدهند. آیا باید از این رایانه‌ها بترسیم، یا ورود آن‌ها را جشن بگیریم؟

۳ The Patient Will See You Now: The Future of Medicine Is in Your Hands by Eric Topol

در کتاب «بیمار اکنون شما را می‌بیند: آینده پزشکی در دستان شماست»، دکتر اریک توپول از چگونگی تحول آرام علم پزشکی به پزشکی دیجیتال، پرده بر می‌دارد. او می‌گوید بیشتر صنایع پیش‌تر دیجیتالی شده‌اند –رسانه‌ها، موسیقی، بانکداری و...- اما شاید مهم‌ترین تحول در پزشکی باشد که هنوز هم شبیه چیزی به جا مانده از قرون وسطی است. برای مثال، تلفن همراه شما ضربان قلب شما را تجزیه و تحلیل می‌کند تا بیماری احتمالی قلبتان را کشف کند. از DNA  شما برای روش‌های درمانی جدید استفاده می‌شود و دستگاه‌هایی در راه است که بدن شما را با اسکن ساده بررسی می‌کنند. خواندن این اثر جذاب و برانگیزاننده برای هر کسی که فکر می‌کند لیاقت مراقبت‌های بهداشتی بهتری دارد ضروری است؛ یعنی برای همه‌ی ما.

۴ Beyond Earth: Our Path to a New Home in the Planets by Charles Wohlforth by Charles Wohlforth, Amanda R. Hendrix Ph.D.

ناسا جدول زمانی‌ای را مشخص کرده که با بازگشت به ماه پس از ۵۰ سال، شروع شده و پس از آن رفتن به مریخ و شاید به سیارک‌های دیگر و فراتر از آن‌ها را در برنامه دارد و ما ممکن است وارد دوره‌ی جدید اکتشافات فضایی شویم. «فراتر از زمین: مسیر ما به خانه‌ای جدید در سیارات» اثر مشترک چارلز ولفورث و آماندا هندریکس، نیز چگونگی ساخت شهرک در مریخ، حتی تیتان و قمر زحل را تصور می‌کند. با کشف اقیانوس‌های قمرهای مشتری و زحل چه چیزی پیدا خواهیم کرد؟ آیا می‌توان به تیتان مهاجرت کنیم یا از آن به عنوان جایگاه سوخت برای مأموریت‌های فضایی آینده استفاده کنیم؟ آیا در فضا زندگی هوشمندی خواهیم داشت؟ این‌ها سؤالاتی است که در «فراتر از زمین» پاسخ‌هایی به آن‌ها داده شده است. در «فراتر از زمین» نویسندگان تحقیق پیشگامانه‌ای ارائه می‌دهند و متقاعدکننده استدلال می‌کنند که نه فقط در مریخ، در تیتان و قمر زحل با جو نیتروژنی‌اش، یک چرخه‌ی آب‌و‌هوایی و یک منبع تمام‌شده‌ی انرژی ارزان وجود دارد.  

۵ The Foundation Trilogy by Isaac Asimov

میچیو کاکو درباره‌ی این اثر می‌گوید: «ایلان ماسک «سه‌گانه‌ی بنیاد» اثر ایزاک آسیموف، را بارها در کودکی خوانده و از آن الگو گرفته است. من نیز مجذوب حماسه‌ی جذاب آسیموف درباره‌ی ظهور و انحطاط یک امپراتوری کهکشانی شدم. از نظر ماسک، تشکیل تمدنی فراتر از زمین، بیمه‌نامه‌ای برای بشر خواهد بود.» «سه‌گانه‌ی بنیاد» فصل جدیدی از داستان آینده‌ی انسان را آغاز می‌کند. همانند سقوط امپراتوری قدیمی به بربریت در میان هزاران جهان در کهکشان‌، هاری سلدون و گروه روان‌شناسان او باید یک موجودیت جدید ایجاد کنند، بنیادی که به هنر، علم و فناوری اختصاص یافته است؛ به عنوان آغاز امپراتوری جدید. بنیاد و امپراتوری مبارزه بزرگی را در میان هرج‌و‌مرج ستارگان توصیف می‌کند که در آن انسان در آستانه‌ی زندگی‌ نورانی جدیدی قرار دارد که می‌تواند به‌راحتی از سوی نیروهای قدیمی بربریت نابود شود. بنیاد دوم پس از شکست امپراتوری اول، از طرح سلدون پیروی می‌کند و بزرگ‌ترین تهدید آن را توصیف می‌کند، جهشی خطرناک و رام‌نشده که باعث ایجاد ذهنی می‌شود که می‌تواند اراده‌های مردان را خم کند، افکار آن‌ها را هدایت کند، خواسته‌های آن‌ها را تغییر دهد و جهان را نابود سازد. *** فراتر از کار و عشق، میچیو کاکو دو ماده‌ی دیگر را نیز به تلاش بشر می‌افزاید که معنابخش زندگی است: نخست، تحقق هر استعدادی که برای آن به دنیا آمده‌ایم؛ هرچند که سرنوشت ما با توانایی‌ها و نقاط قوت گوناگونی آمیخته باشد، باید سعی کنیم توانایی‌هایمان را به بهترین شکل توسعه دهیم، نه اینکه اجازه دهیم آن‌ها دچار رکود و پوسیدگی شوند. همه‌ی ما کسانی را می‌شناسیم که از استعدادهای کودکی‌شان پیروی نکرده‌اند و بسیاری از آن‌ها آنچه تصورش را می‌کردند زیر پا نهاده‌اند؛ پس به جای سرزنش سرنوشت، من فکر می‌کنم ما باید خودمان را همان‌طور که هستیم بپذیریم و سعی کنیم رؤیایمان را برآورده کنیم. دوم، ما باید سعی کنیم دنیا را به جای بهتری از زمان ورودمان به آن، تبدیل کنیم. ما می‌توانیم در جهان تغییراتی ایجاد کنیم، چه رازهای طبیعت را جست‌وجو کنیم، محیط را پاک کنیم و برای صلح و عدالت اجتماعی تلاش کنیم و چه روح و روان پرسشگر و پر جنب‌و‌جوش جوانان را با مربی و راهنما پرورش دهیم. آنچه مهم است این است: ما می‌توانیم. اما خلاصه‌ی کلام، علم موتور رفاه است؛ از انقلاب صنعتی (استفاده از موتور بخار)، تا انقلاب الکتریکی (که شهرهای ما را روشن کرد)، تا انقلاب رایانه‌ای فعلی (که همه‌ی ما را به هم متصل می‌کند). علم ثروت و پیشرفت ایجاد می‌کند. اکنون، برای پیش‌بینی آینده‌ی بشر، باید موج چهارم علم را درک کنیم؛ یعنی هوش مصنوعی، بیوتکنولوژی و فناوری نانو.   https://www.amazon.com/ https://www.theguardian.com/ https://www.nbcnews.com/ تهیه و تنظیم: مهسا درویش
در حال بارگزاری دیدگاه ها...
هیچ دیدگاهی برای این کالا نوشته نشده است.